Saturday, May 24, 2014

Assalam..im back again after mghilang for months..jap saya ni ade jap lg MIA..

Kali ni sy bersiaran live guna handphone..tp mcm susah la nk type n bebel2..ergonomik tau jari jemari ai..

Actually, saya short of staff lama dh..tp biasala susah na nak dpt staff skg ni..market demand more pd applicant..applicant lak demanding tul pastu bila panggil iview xshown up..dey, plis la ade manner sikit..klu xblh dtg let the other party know..xdela buang masa kite dok tgu dia..tup2 xnuncul2..tp now dh lega 30% sbb dh dpt candidate, will be joining us in mid may..alhamdulillah..harap bdk tu xkeciwakan hati daku..

Disebabkn short of staff ni..sy smpi opis kul 630pg..kul brp kuar umah? Harusla b4 azan subuh..penat toksah kirala..so cmne nk story mory dlm blog? ­čśŁalasan!

Lama xcite pasal anak kan? Alhamdulillah, she pretty fine and so active..mama lak yg semput nak layan..

Beside daycare, every saturday my khayla will attend her AlimKids class..1 hour session...she really enjoy her class and her frens..mcmn class nya? Every week the teacher will do different xtvt..which is so enjoyable..the kids need to be accompany by mother or any female relative. Kdg2 minggu ni xtvt mewarna, craft, tampal2..mmg budak sukala..nilah caranya parents ajar anak bergaul sambil belajar dlm perhatian parent..let me share few photos of khayla during her 'good morning' class...


 During this week, dorg belajar parts of body..teacher draw ikut ukuran salah sorg dr bdk2 tu..pastu ask the kids tampal guna kertas surat khabar terpakai..yg dikoyak2..then gam dan tampal..the kids really enjoy it!

 Ade juga session mendengar..yg ni ramai hilang fokus..

Ni xtvt menggumpal kertas warna..then gam jadikan apple..

Kenapa saya hantar my khayla ke class mcm ni? kan dia kecik lagi? sian kan sebab kecik2 lagi dah hantar ke sekolah..sebab kecik lagi la saya hantar p class mcm ni..klu dh 5 thn sy hntr ke pre-school..enjoy tau class mcm ni..sb saya as a mama ade sekali dan memantau perkembangan anak dengan bantuan dr teacher..as a parents saya tak nak under estimate my kid sbb kid skrg tak sama mcm zaman saya dulu..dorg cepat belajar..pandai observe..lebih matured dari usia mereka..

Ni antara session alimkids class yg khayla sgt enjoy..see how enjoy my khayla doing the painting and dancing..



Monday, December 16, 2013

Leaflet tupperware - KONGSI

Ni tupper yg latest dr leaflet KONGSI disember 2013. 

Berbaloi sgt beli brg tupper ni sbb BPA free and ada yg blh msk dlm oven pun..dr apa yg sy nampak, hrga tupper ni dh makin naik sikit contohnya bekas beras. Dulu, 288 aje..skrg dh 295...so, meh cepat2 beli..tmbh lg ade free give skrg ni..lai lai lai..

Contact saya...liana di fb liana.yahya298@yahoo.com or sms/ whatsapp 012-2299374













My big bad wolf story

Ni first time saya ke book fair BBW..seriously rambang mata..dr nak beli sikit, 3 beg plastik jgk berjaya saya tangkap..

Saya pegi on the last day BBW ni...bukan aje last day, last 2 hour b4 tutup...sib baik dorg extend ke midnite 15th tuh...tp saya dh penat sgt...lps blk kenduri kawin cousin aziz di kemensah..dah tak larat nk pusing..sekali tgk aje..amek mana kenan..pastu sort..dah, byr...mls nk fikir2 sgt..

Siapakah si cilik itu? Saja bg tunjuk blkg dia, time ni rs kenapakah kamu membesar terlalu pantas wahai anak? 


Trisya pilih ye? Bagus ke buku tuh yayang?


Peace yo! Sorting buku yg dah dipilih..


Inilah hasilnya..nxt time pegi lagi..kite borong lg buku trisya ye..siyes murah kot...buku kulit tebal, harga 5, 6, 8, 10 hengget aje..blink2 mata mama tgk..kalau bukan beli kt BBW ni mau 400 kot harganya..

P/s sok saya ade HSE presentation..moga saya blh present dgn baik esok..dhla xprepare apa ni, rini seharian sy xblh bt keje mcm2 request...sy minta tukar org utk present esok tp sume xnak,so esokblasah aje la...sy baca ajela slide tuh...hir report dh settle 6 report hntr, hse meeting dh cukup 6 attend..at least dh comply dgn co procedure...


Monday, December 9, 2013

Saya agent tupperware

Sebenarnya saya dah lama dah jd agent tupperware ni..tp jarang2 nk menjual..just amek order kt kwn2 opis aje...now, rsnya baik sy start mjual..pd sesiapa yang nak tnya2 ke, order ke...jgn segan2 contact saya..cer cari saya kt fb guna email ni...liana.yahya298@yahoo.com..or email pun boleh..

Nanti saya bg special price..

Mehla order ye...nak jd ahli pun bley..






































Monday, November 25, 2013

Family dinner @ restoran nelayan gombak

Selamat hari lahir hanna humaira (not so sure either the spelling is correct or not)..actually saya malas nak attend sebab jauh dan xsihat..perut dahla sakit tak baik lg pastu penat sbb siang tuh saya p keje utk setel closing..lg buat sy malas, ptg tu trisya eksiden...tkena kulit durian.luka kt tgn dia..bahana xreti dok diam..dgn pegang pensel kaler penuh dua belah tangan sebab tuh tak boleh nak balance diri dan berpaut kat dinding...dahla meraung...satu rumah jadi kelam kabut...saya kena beli 1 first aid kit utk mudahkan saya merawat luka2 kecil yg jadi dlm umah ni..

Sang suami lak sakit gigi...balik dr genting dh kena sakit gigi laks..tp still nak pegi jgk dinner birthday si bdk kecik tu..nak tanak tpaksa jg sy ikut sbb dah dipaksa kan.l.xkuasa btol...dhla perut xsyok..mana bley nak layan steamboat tuh pun..

Ktorg lewat sampai.lsape suh cari restoran nun jauh bebenar kan...xde dah ke restoran kt ampang? Ktorg dr kajang tau! Restoran tu kat uia sana..tak ke jauh tu? Dahla food xbest...ayat geram sbb saya xmkn sgt pun sbb perut xsedap kan...tp btol...xbest steamboat...x variety bahan utk steamboat...harap restoran aje yg cosy..selalunya restoran nelayan best tp yg ni xbest..

Incik suami yg sakit gigi tp tetap makan byk


Birthday girl...cousins sibuk interframe sama...trisya geram aje tgk kek tu...dia mmg hantu potong kek..

Happy birthday lil niece..hanna humairah..1 st year.. (06/11).. Moga jadi anak yg baik...mendengar kata..bijak dan berbakti pada mama n papa awak bila besar nanti ye..





Sunday, November 24, 2013

Sesi renungan






Redha atau terpaksa redha adalah dua perkara berbeza..andainya si suami itu menunjukkn effort utk berubah dan berusaha untuk membaiki kualiti hidup, isteri perlu memberi sokongan dan mungkin di sini isteri akan redha dgn perkongsian rezeki itu..tapi kalau suami masih sibuk dengan aktiviti buang masa dan xterasa nak berubah dan tak ade usaha untuk membaiki kehidupan keluarga masih bolehkah isteri redha? Fikir-fikirkan...